Iranul avertizează UE cu privire la desemnarea Gardienilor Revoluţiei drept organizaţie teroristă

82
Iranul avertizează UE cu privire la desemnarea Gardienilor Revoluţiei drept organizaţie teroristă - iranue-1674141230.jpg

Articole de la același autor

Iranul a avertizat joi Uniunea Europeană că îşi trage singură un glonţ în picior dacă decide să desemneze Gardienii revoluţiei drept entitate teroristă, relatează agenţia Reuters.

Ministrul de externe iranian Hossein Amirabdollahian i-a transmis acest mesaj şefului diplomaţiei blocului comunitar, Josep Borrell, potrivit media de stat iraniene.


„Am afirmat în mod repetat că Gardienii Revoluţiei sunt o organizaţie oficială şi suverană cu un rol central în garantarea securităţii Iranului. Paşii făcuţi de Parlamentul European pentru a desemna organizaţia ca fiind teroristă înseamnă într-un fel pentru Europa să-şi tragă singură un glonţ în picior”, a declarat ministrul iranian, atenţionând că Iranul va lua într-un asemenea caz măsuri reciproce.


Într-un text susţinut de o majoritate covârşitoare de legislatori, PE a condamnat miercuri represiunea brutală din Iran după moartea Mahsei Amini şi a făcut apel la UE şi statele membre să includă Gardienii Revoluţiei pe lista entităţilor teroriste a blocului în lumina activităţii sale teroriste, a reprimării protestatarilor şi livrării de drone către Rusia, menţionează Reuters.

Uniunea Europeană a impus deja sancţiuni Iranului pentru violenţele excesive împotriva participanţilor la protestele provocate de moartea, în septembrie, a tinerei kurde Mahsa Amini, ce fusese arestată de poliţia moralităţii (structură desfiinţată între timp) pentru că nu ar fi respectat codul vestimentar islamic.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.816 secunde