Iranul denunţă proiectul american de apărare aeriană regională în Orientul Mijlociu

69
Iranul denunţă proiectul american de apărare aeriană regională în Orientul Mijlociu - iranul-1657541126.jpg

Articole recomandate

Iranul a denunţat ca „provocator” proiectul Statelor Unite de a întări cooperarea în materie de apărare aeriană între aliaţii lor din Orientul Mijlociu, un subiect ce se va afla pe agenda vizitei preşedintelui Joe Biden în regiune, transmite agenţia AFP, consultată de Agerpres.
 

Este vorba despre „o acţiune provocatoare şi o ameninţare pentru securitatea naţională şi regională”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Nasser Kanani. „Încercarea de a crea noi preocupări de securitate în regiune nu va avea alt rezultat decât slăbirea securităţii regionale comune şi servirea intereselor de securitate ale regimului sionist”, a adăugat el, cu referire la Israel.
 

Conform purtătorului de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe, John Kirby, preşedintele Joe Biden va evoca, în vizita sa în Arabia Saudită în cadrul turneului regional a cărui primă etapă va fi în Israel, „colaborarea regională întărită mai ales în ce priveşte apărare aeriană”.

Preşedintele american are prevăzută participarea la un summit al Consiliul de Cooperare al Golfului (GCC), care reuneşte monarhiile arabe din Golful Persic.SUA şi aliaţii lor din Orientul Mijlociu acuză Iranul de destabilizarea regiunii prin programul de rachete balistice şi sprijinul pentru grupări armate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6945 secunde