Iranul, dispus să discute cu Ucraina despre atacurile ruse cu drone

75
Iranul, dispus să discute cu Ucraina despre atacurile ruse cu drone - iranul-1667136258.jpg

Articole recomandate

Ministrul iranian de Externe, Hossein Amirabdollahian, i-a comunicat telefonic omologului său ucrainean Dmitro Kuleba că este dispus să discute despre atacurile ruse cu drone, transmite agenţia DPA, consultată de Agerpres.

„Suntem gata să discutăm şi să lămurim asta în întâlniri tehnice bilaterale cu Kievul”, a spus şeful diplomaţiei de la Teheran, conform unui comunicat de pe site-ul de internet al ministerului.

Amirabdollahian a afirmat că Iranul are relaţii bune cu Rusia şi colaborează militar de multă vreme cu această ţară, iar Teheranul este împotriva războiului din Ucraina şi respinge participarea directă la acest conflict.
 

Forţele armate ucrainene au anunţat, vineri, că au doborât peste 300 de drone de tip Shahed-136 de producţie iraniană, folosite de Rusia. Un purtător de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene a susţinut că există informaţii potrivit cărora Rusia a comandat din Iran 2.400 de astfel de drone.
 

Până acum, oficialii iranieni nu au dezminţit că le furnizează drone ruşilor. Iranul nu a criticat niciodată invadarea Ucrainei de către Rusia şi chiar a apreciat că este o reacţie justificată la extinderea spre est a NATO. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3998 secunde