Iranul e "mai aproape ca niciodată" de obținerea bombei nucleare

386
Iranul e
Israelul a subliniat că Iranul "este mai aproape ca niciodată" să obțină bomba atomică, după ce Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunțat că Teheranul a început să instaleze centrifuge mai moderne la una dintre instalațiile sale nucleare, relatează AFP.


Într-un comunicat, Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu a calificat drept "grav" raportul AIEA, subliniind că Iranul este "în prezent mai aproape ca niciodată de obținerea de material îmbogățit pentru o bombă atomică". Raportul "dovedește că Iranul continuă să avanseze rapid către linia roșie pe care premierul a trasat-o în cursul discursului susținut la ONU", se insistă în comunicat, citează realitatea.net.


Într-un raport publicat joi, AIEA a anunțat că Iranul a început, în prima parte a lui februarie, să instaleze centrifuge mai moderne la instalația sa de la îmbogățire a uraniului, la Natanz.


Îmbogățirea uraniului se află în centrul unui conflict între Iran și marile puteri, care suspectează această țară că vrea să îmbogățească uraniu până la un nivel de 90%, nivel necesar fabricării bombei atomice, lucru dezmințit de către autoritățile iraniene.


 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2964 secunde