Iranul interzice limba engleză în școlile primare

132
Iranul interzice limba engleză în școlile primare - iranulinterziceinscoli-1515411816.jpg

Articole recomandate

Iranul a interzis învățarea limbii engleze în școlile primare, a anunțat un responsabil din sectorul educației, după ce liderii islamici au estimat că învățarea timpurie a acestei limbi deschide calea invaziei culturale occidentale, transmite agenția Reuters.

"Învățarea limbii engleze în cadrul programei predate în școlile primare guvernamentale și neguvernamentale contravine legilor și reglementărilor", a declarat, la televiziunea de stat Mehdi Navid-Adham, președintele Înaltului Consiliu al Educației.

El a justificat această decizie prin faptul că, în viziunea autorităților de la Teheran, în învățământul primar, baza de predare a culturii iraniene elevilor este slabă, adăugând că ar putea fi interzise și cursurile de engleză neincluse în programa școlară obligatorie.

De obicei în Iran engleza începe să fie predată elevilor pe la vârsta de 12-14 ani, dar unele școli au cursuri de engleză și pentru elevii mai mici, iar unii copii participă după ore la cursuri de limbi străine organizate de institute private.

Liderii islamici iranieni au avertizat adesea asupra a ceea ce ei consideră a fi invazia culturală occidentală, iar liderul suprem, ayatolahul Ali Khamenei, a protestat în anul 2016 față de extinderea învățării limbii engleze și la grădinițe. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1649 secunde