Își pregătește ieșirea din Comunitatea Europeană? Ungaria lansează o consultare populară anti-UE

259
1
Își pregătește ieșirea din Comunitatea Europeană? Ungaria lansează o consultare populară anti-UE - ungariaiesireue-1491134728.jpg

Articole recomandate

Ungaria a lansat, sâmbătă, o campanie antieuropeană în care cere cetățenilor opiniile lor față de politicile de la Bruxelles care, potrivit guvernului maghiar, amenință independența țării, relatează AFP. 


Chestionarul intitulat "Să oprim Bruxe-lles-ul" a fost trimis către fiecare casă din Ungaria, a declarat un înalt oficial guver-namental, la lansarea oficială a campaniei. 


"Urmează mari decizii și lupte, iar Ungaria nu poate ieși victorioasă decât dacă are sprijinul întregii țări", a declarat oficialul guvernamental Bence Tuzson. 


Chestionarul include șase întrebări, referitoare în special la problema imigrației. 


"Ce trebuie să facă Ungaria atunci când, în pofida unei recente serii de atacuri teroriste în Europa, Bruxelles-ul dorește să o forțeze să permită intrarea migranților care au ajuns ilegal în țară?", este una dintre întrebări, care ca răspuns oferă posibilitatea de a alege între "a permite acestor migranți să se deplaseze liber pe teritoriul țării" sau "ca aceștia să fie menținuți sub supraveghere până când autoritățile decid cu privire la cazul lor", notează AFP. 


Guvernul premierului conservator Viktor Orban a ordonat, cu reguli care au intrat în vigoare săptămâna trecută, detenția pe termen nedefinit a migranților în tabere situate la frontieră. 


O altă întrebare se referă la organizațiile nonguvernamentale (ONG-uri) internaționale, care, potrivit guvernului maghiar, susțin imigrația ilegală sau se "amestecă" în afacerile interne ale țării. 


De câteva luni, guvernul maghiar încearcă să reprime diverse ONG-uri pe care le califică drept "politice" sau "militanți mercenari", în special cele fondate de miliardarul de origine maghiară George Soros, menționează AFP. 


Comentează știrea

Liviu Burebista
4 aprilie 2017
Romexit

Chiar daca ungurii nu sant favoritii mei, dar apreciez politica lor si faptul ca au coloana vertebrala. Politicienii lor au curajul de a se opune deschis satrapilor de la Bruxelles. Pacat ca nu vedem aceeasi politica si din partea politicienilor nostrii. Ai nostrii sant adusi de spate de cate plecaciuni fac in fata UE, SUA si altii. Oricum zilele UE sant numarate, o asemenea monstruozitate nu are cum sa reziste, din moment ce popoarele Europei se trezesc unul cate unul.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6347 secunde