ISIS a revendicat atacul din Germania

178
ISIS a revendicat atacul din Germania - isisatacks-1468933116.jpg

Articole recomandate

Organizația teroristă Stat Islamic a revendicat atacul de luni noapte, dintr-un tren de pasageri din sudul Germaniei, a anunțat o agenție apropiată ISIS, citată de AFP, potrivit News.ro.



Anterior, ministrul de Interne din Bavaria, a anunțat că autoritățile au descoperit un drapel al organizației Stat Islamic, desenat de mână, în camera refugiatului afgan care a atacat cu un topor pasagerii unui tren din Germania.

Oficialul a precizat că două dintre persoanele rănite sunt în stare foarte gravă, iar șansele lor de supraviețuire sunt mici.

Autoritățile au verificat camera unde locuia agresorul, într-un centru de refugiați, pentru a aflat cât mai multe despre motivele atacului și despre personalitatea atacatorului.

"Autorul atacului armat din Germania, a fost unul dintre luptători statului islamic care a răspuns solicitării noastre de a duce la bun sfârșit operațiunile care vizează țările din coaliția de luptă împotriva Statului Islamic", arată declarația .

Bărbatul, înarmat cu un topor și cu un cuțit, a atacat luni seară mai mulți pasageri dintr-un tren regional care circula în sudul Germaniei, a rănit patru persoane, după care a fost împușcat și ucis de poliție. Alte 14 persoane au avut nevoie de îngrijiri pentru că erau în stare de șoc.

Potrivit unui oficial german, victimele sunt turiști asiatici.

Agresiunea este "probabil" un "atentat islamist", mai mulți martori spunând că agresorul a strigat "Allah este mare", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului regional de Interne pentru AFP, iar atacatorul este un tânăr azilat afgan, în vârstă de 17 ani. Acesta a ajuns în Germania ca minor neînsoțit.

În Germania s-au înregistrat anul trecut peste un milion de migranți, dintre care peste 150.000 de afgani. Nu este clar dacă agresorul din tren a făcut parte din acest val sau nu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0323 secunde