Israel: Vom decide singuri dacă vom ataca Iranul

1169
1
Israel: Vom decide singuri dacă vom ataca Iranul - shahab365869900-1329741203.jpg

Articole recomandate

Șeful Statului Major israelian a subliniat că țara sa este cea care va decide dacă va ataca instalațiile nucleare iraniene. Oficialii SUA fac în prezent eforturi pentru a convinge Israelul să amâne o astfel de decizie.

Șeful Statului Major israelian, generalul Benny Gantz a declarat că Israelul va decide de unul singur dacă va ataca Iranul pentru a distruge instalațiile nucleare, scrie AFP.

"Israelul este principalul garant al propriei securități. Acesta este rolul nostru, ca Armată. Statul Israel trebuie să se protejeze singur", a declarat Gantz pentru Channel One TV.

Mai multe voci au subliniat în ultimele luni că Israelul se pregătește să lanseze un atac preventiv cu scopul de a întârzia programul nuclear iranian, în ciuda temerilor SUA privind un astfel de scenariu.

Consilierul american pe securitate națională, Tom Donilon, a ajuns în Israel pentru a discuta pe această temă cu oficialii de la Tel Aviv. Discuțiile au loc cu două săptămâni înainte de vizita la Washington a premierului israelian Benjamin Netanyahu.

Comentează știrea

dn
7 martie 2012
iran

sa terminat petrolul irachian

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5198 secunde