Israelienii regretă absența politică a fostului premier

346
2

Articole recomandate

Fostul premier israelian Ariel Sharon, care va intra vineri în cel de-al treilea an de comă, continuă să suscite nostalgie printre israelieni, chiar dacă moștenirea sa politică este controversată, comentează AFP.
Starea de sănătate a celui numit "buldozerul" este în continuare "staționară", după spitalizarea de urgență, la 4 ianuarie 2006, la șase săptămâni după ce suferise un prim accident cerebral.
Fostul general în vârstă de 79 de ani este spitalizat la Tel Aviv, departe de scena politică. Cei doi fii ai săi și apropiații continuă să se ocupe de el. Hrănit cu o sondă, Sharon are o activitate cerebrală foarte limitată, dar reacționează periodic la vocea apropiaților săi.
"Nu este în comă profundă și reacționează la anumiți stimuli", potrivit unui comunicat al centrului medical Sheba de pe lângă spitalul Tel-Hashomer.
Raanan Gissin, unul dintre cei mai apropiați colaboratori și purtător de cuvânt al lui Sharon, apreciază că acesta încă își mai poate reveni din comă, dar recunoaște că ipoteza unei reveniri în politică nu este realistă.
"Păstrez încă speranța că își va reveni, dar cred că nu ar vrea să se întoarcă în politică, dacă acest lucru s-ar întâmpla", afirmă el.
Boala lui Ariel Sharon a creat totuși un vid politic în Israel, unde consecințele deciziei sale de a retrage armata și coloniștii israelieni din Fâșia Gaza în 2005 sunt încă resimțite.
Ehud Olmert, succesorul său la funcția de premier și șef al Kadima, partidul de centru fondat de Sharon, nu a reușit să își construiască aceeași statură. El este creditat de sondaje cu cea mai scăzută cotă de popularitate înregistrată vreodată de un șef de guvern în Israel. Suspiciunile de corupție, eșecurile războiului din Liban din 2006 și temerile suscitate de programul nuclear iranian au creat la israelieni o anume nostalgie după epoca Sharon, care le dădea un sentiment de securitate.

Comentează știrea

Mircea Basescu
7 mai 2011
Deci

Iesim din coma dar tot murim

Elena
8 mai 2011
LET'S TALK

Nea Basescule, eu as sta de vorba cu matale la UN PAHAR DE VIN ROSU DE CASA si te-as ruga frumusel, si in genunchi daca vrei ... nu te duci dumneata la Tante MERKEL sa ne returneze DATORIA EXTERNA din Primul Razboi Mondial ca sa salvam si noi ROMANICA ??? Si dupa aceea mai discutam.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.9298 secunde