Israelul a raportat peste 10.000 de cazuri Covid-19 în ultimele 24 de ore, pentru prima dată din ianuarie

236
Israelul a raportat peste 10.000 de cazuri Covid-19 în ultimele 24 de ore, pentru prima dată din ianuarie - covid-1629975382.jpg

Articole recomandate

Israelul întâmpină dificultăţi în eforturile depuse pentru a limita creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus şi a raportat peste 10.000 de cazuri noi în 24 de ore pentru prima dată de la jumătatea lunii ianuarie, informează DPA citată de Agerpres.


Ministerul Sănătăţii din această ţară a anunţat miercuri seară că 10.001 infectări au fost înregistrate în cursul zilei de marţi. În Israel sunt internaţi 688 de pacienţi cu forme grave de COVID-19 şi au fost raportate 25 de decese noi asociate acestei maladii.


De la începutul pandemiei, puţin peste 1 milion de persoane din această ţară cu o populaţie de 9,4 milioane de locuitori au fost infectate cu SARS-CoV-2.


Campania de vaccinare a început în Israel în decembrie 2020. Aproape 59% din totalul populaţiei israeliene a fost vaccinată cu schemă completă şi aproape 19% dintre rezidenţi au primit cea de-a treia doză de vaccin. Israelul foloseşte aproape în exclusivitate vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de alianţa Pfizer-BioNTech.


La sfârşitul lunii iulie, Israelul a devenit prima ţară din lume care a început să distribuie cea de-a treia doză de vaccin, pentru a stimula reacţia imunitară bazată pe sinteza de anticorpi. Şi alte ţări au adoptat ulterior această strategie.


Măsura a fost implementată după ce datele obţinute de Ministerul Sănătăţii au arătat o scădere abruptă a eficacităţii vaccinului Pfizer-BioNTech în prevenirea infectărilor, deşi serul menţionat continuă să ofere o protecţie puternică împotriva formelor severe de COVID-19.


Totodată, varianta Delta a noului coronavirus, mult mai agresivă, se răspândeşte de mai multe săptămâni în întreaga ţară, contribuind la creşterea bilanţului infectărilor la nivel naţional.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1293 secunde