Israelul anunţă că a doborât trei drone libaneze Hezbollah în Marea Mediterană

202
Israelul anunţă că a doborât trei drone libaneze Hezbollah în Marea Mediterană - israelanunt-1656857256.jpg
Armata israeliană a declarat sâmbătă că a doborât trei drone ale mişcării libaneze Hezbollah despre care susţine că se îndreptau către un zăcământ de gaze din Marea Mediterană, aflat în centrul unei recrudescenţe a tensiunilor din ultimele săptămâni între Israel şi Liban, transmite AFP.


„Au fost interceptate trei drone care se apropiau de apele economice ale Israelului”, a informat armata israeliană într-un comunicat, adăugând că acestea au fost lansate de Hezbollah şi vizau câmpul offshore Karish.


Puternica mişcare armată a Hezbollah a confirmat lansarea a trei drone neînarmate către câmpul disputat Karish pentru misiuni de recunoaştere. „Misiunea a fost îndeplinită”, se arată într-un comunicat care nu menţionează interceptarea dronelor.

Însă, potrivit armatei israeliene, dronele au fost doborâte înainte ca acestea să se fi apropiat de câmpul de gaze. O dronă a fost interceptată de un avion de luptă, iar celelalte două de o navă de război, au declarat surse militare israeliene.

Din punctul de vedere al Libanului, câmpul Karish este situat într-o zonă a apelor maritime disputată cu Israelul, care consideră însă că ţine de zona sa economică exclusivă.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4409 secunde