Israelul, încrezător în relaţiile sale comerciale cu ţările arabe

92
Israelul, încrezător în relaţiile sale comerciale cu ţările arabe - israel-hamas-1709125619.jpg

Articole de la același autor

Ministrul israelian al economiei, Nir Barkat, a declarat marţi că relaţiile comerciale dintre Israel şi statele arabe nu au fost afectate de războiul din Fâşia Gaza, care riscă, totuşi, să coste ţara sa până la 55 de miliarde de dolari, notează AFP.

Aşa-numitele Acorduri Abraham, negociate de Statele Unite şi semnate în 2020, au permis Israelului să stabilească legături oficiale cu Emiratele Arabe Unite, Bahrein şi Maroc. În plus, Israelul este legat de Iordania şi Egipt prin tratate de pace.

„Nu există nicio schimbare în relaţiile comerciale”, le-a declarat Nir Barkat jurnaliştilor în marginea celei de-a 13-a Conferinţe ministeriale a Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) la Abu Dhabi.

„Lucrurile sunt foarte stabile. Cred că liderii înţeleg că avem acelaşi obiectiv, care este de a colabora paşnic”, a adăugat el.

Întrebat despre pierderile economice ale Israelului cauzate de războiul din Fâşia Gaza, Nir Barkat a estimat că acestea ar putea fi între 150 şi 200 de miliarde de shekeli, între 42 şi 55 de miliarde de dolari.

„Aceasta nu este ceva pe care Israelul să nu poată suporta pe termen mediu sau lung”, a dat asigurări ministrul.

În ianuarie, cabinetul israelian a aprobat alte 55 de miliarde de shekeli (15 miliarde de dolari) pentru a acoperi costul războiului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3848 secunde