Israelul menţine blocarea parţială a fondurilor destinate palestinienilor

70
Israelul menţine blocarea parţială a fondurilor destinate palestinienilor - israel-1659354246.jpg

Articole de la același autor

Guvernul israelian a decis duminică să menţină în vigoare blocarea parţială a fondurilor datorate Autorităţii Palestiniene, pe care o acuză că sprijină financiar familiile palestiniene ale autorilor unor atacurilor anti-israeliene, scrie AFP.

Un responsabil israelian a declarat pentru AFP, sub protecţia anonimatului, că miniştrii au luat această decizie după o reuniune a cabinetului de securitate.

Israelul colectează 190 de milioane de dolari (aproximativ 185 de milioane de euro) în fiecare lună din taxe vamale percepute pe mărfurile destinate pieţelor palestiniene care tranzitează prin porturile israeliene şi, în mod normal, transferă această sumă Autorităţii Palestiniene.

Aproximativ 600 de milioane de şekeli (circa 172 de milioane de euro) sunt reţinuţi anual de la intrarea în vigoare în 2019 a legii care reglementează această blocare parţială.

Această sumă corespunde, potrivit Israelului, indemnizaţiilor plătite în 2021 de Autoritatea Palestiniană familiilor palestinienilor care au comis atacuri anti-israeliene.

Potrivit Autorităţii Palestiniene, aceste alocaţii sunt considerate ca o compensaţie pentru familiile care şi-au pierdut principalul sprijin al familiei, în timp ce Israelul consideră că ele încurajează violenţa.

Secretarul general al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP), Hussein Al-Sheikh, a acuzat Israelul că fură banii palestinieni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3232 secunde