Israelul nu a luat încă decizia de a ataca Iranul

312
Israelul nu a luat încă decizia de a ataca Iranul - israel-1345131642.jpg
Ministrul american al Apărării, Leon Panetta, a declarat că, din informațiile de care dispune, nu știe ca Israelul să se fi decis în privința unui eventual atac împotriva Iranului, subliniind pe de altă parte că "la nivelul comunității internaționale există un asentiment puternic de a nu permite Teheranului să se doteze cu arma nucleară", relatează Channel 10 al televiziunii israeliene.

"Momentul unor acțiuni militare împotriva Teheranului nu a sosit", a subliniat Panetta, în opinia căruia încă nu au fost epuizate toate posibilitățile pentru rezolvarea diplomatică a problemei nucleare iraniene. "O astfel de posibilitate încă mai există", a exclamat el.

În același timp, generalul Martin Dempsey, șeful Statului Major Interarme american, consideră că un atac aerian israelian împotriva instalațiilor nucleare ale Iranului nu va duce la eliminarea completă a programului nuclear al Teheranului.

"În baza capacităților militare ale Israelului se poate spune că Israelul poate încetini dezvoltarea programului nuclear iranian, dar nu-l poate distruge complet", a evidențiat generalul Martin Dempsey, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Pentagon.

Cu toate acestea, oficiali americani și israelieni au început deja să se ocupe de organizarea unei întrevederi între președintele american Barack Obama și premierul israelian Benjamin Netanyahu, la care se așteaptă ca SUA să garanteze Israelului că în cazul unui atac împotriva Iranului, SUA se vor implica de o manieră militară pentru a opri încercările Iranului de a se dota cu arma nu-cleară către iunie anul viitor, dacă până atunci Republica Islamică nu-și va fi suspendat programul nuclear.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 13 August 2012
Stire din Actual : Cutremur devastator în Iran
Pagina a fost generata in 0.8536 secunde