Israelul va avea un sistem antirachetă cu laser în termen de un an

168
Israelul va avea un sistem antirachetă cu laser în termen de un an - israelul-1643816249.jpg

Articole recomandate

Israelul se va echipa cu un nou sistem antirachetă cu laser în termen de un an, a anunţat premierul israelian Naftali Bennett, scrie agenţia AFP, consultată de Agerpres.

Luând cuvântul la deschiderea unei conferinţe anuale a Centrului de cercetare pentru securitatea naţională, Naftali Bennett a prezentat acest proiect „care va permite pe termen mediu şi lung să înconjoare Israelul cu un zid laser care să-l protejeze de rachete, proiectile, drone şi alte ameninţări”.

Ministerul israelian al Apărării a anunţat, în iunie, că a folosit un laser aeropurtat într-o serie de teste. Noul sistem de laser, instalat la bordul unui mic avion civil, poate viza orice obiect zburător, inclusiv drone, obuze, proiectile, rachete balistice, a indicat la cea dată Yaniv Rotem, director de cercetare şi dezvoltare la Ministerul israelian al Apărării.

Tehnologia, dezvoltată de Ministerul Apărării şi compania israeliană Elbit Systems, foloseşte tehnicile de detectare aeriană ale armatei apoi propulsează un fascicul laser de 100 de kilowaţi în direcţia ţintei, le-a explicat Yaniv Rotem jurnaliştilor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3766 secunde