Israelul va face schimb de 700.000 de doze de vaccin Pfizer cu Coreea de Sud

223
Israelul va face schimb de 700.000 de doze de vaccin Pfizer cu Coreea de Sud - israelvaccin-1625576832.jpg
Israelul a anunţat că va face schimb de 700.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 BioNTech/Pfizer cu Coreea de Sud.

Premierul israelian Naftali Bennett a ordonat accelerarea campaniei de vaccinare în ultimele săptămâni, atrăgând atenția asupra termenului de valabilitate limitat al dozelor de vaccin din Israel, de până la sfârşitul lui iulie.

Israelul va trimite imediat cele 700.000 de doze în Coreea de Sud, a anunţat guvernul israelian, în timpul nopţii de luni spre marţi. La rândul său, Coreea de Sud va trimite Israelului acelaşi număr de doze de vaccin dintr-un transport din septembrie-octombrie, relatează dpa. La mijlocul lui iunie, un schimb similar cu autoritatea palestiniană a eşuat. Israelul dorea să schimbe în jur de 1 milion de doze de vaccin, însă după ce a livrat circa 100.000 de doze, reprezentanţii palestinieni au anulat înţelegerea, pe motiv că dozele de vaccin nu întruneau criteriile stabilite în ceea ce priveşte data de expirare.

În Israel, în pofida ratei de vaccinare ridicate, numărul de contaminări cu noul tip de coronavirus a crescut semnificativ în ultimele două săptămâni.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.573 secunde