ISTANBUL / Autoritățile au stabilit identitatea atacatorului din club, care este în continuare în libertate

113
ISTANBUL / Autoritățile au stabilit identitatea atacatorului din club, care este în continuare în libertate - atacistanbul-1483524225.jpg

Articole recomandate

Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a anunțat marți dimineață că autoritățile turce au reușit să stabilească identitatea reală a atacatorului înarmat din clubul Reina, care a fugit în urma haosului generat de atentatul jihadist din Istanbul. Acesta este în continuare în libertate, transmite Reuters.Diplomatul turc nu a precizat identitatea atacatorului înarmat din clubul Reina.


Până în acest moment, autoritățile turce au reținut 14 persoane în investigația cu privire la atacul armat, care a zguduit Istanbulul în noaptea dintre ani. De asemenea, printre suspecții reținuți se numără inclusiv doi cetățeni străni, care au fost opriți marți pe aeroportul Ataturk din Istanbul.


Anterior, presa turcă a relatat că atacatorul înarmat din clubul Reina venise în urmă cu câteva luni împreună cu soția sa din Siria. La 22 noiembrie, suspectul era deja în localitatea Konya din zona centrală a Anatoliei, transmite News.ro.


Experții turci susțin că atacatorul a demonstrat că avea un antrenament extensiv în utilizarea armelor. Acesta a tras aproximativ 120 de gloanțe cu o pușcă Kalașnikov și a reușit să scape în noaptea atacului armat de forțele de securitate care au intervenit la clubul Reina.


De asemenea, atacatorul a utilizat o tehnică învățată în războiul sirian, trăgând cu arma fixată în șold pentru a produce un număr cât mai ridicat de victime în clubul aglomerat din Istanbul.


Jihadiștii Statului Islamic au revendicat deja atacul armat din Istanbul și există informații că atacatorul necunoscut a fost antrenat în lupte de stradă în Siria.


În urma atacului comis în noaptea de Revelion, 39 de persoane au murit, iar alte 69 au fost rănite.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.321 secunde