Italia: 45 de cadavre descoperite pe o ambarcațiune cu imigranți

112
Italia: 45 de cadavre descoperite pe o ambarcațiune cu imigranți - 20131009183562760rszcrp-1404309535.jpg

Articole recomandate

Patruzeci și cinci de cadavre, și nu treizeci, cum se anunțase inițial, au fost descoperite pe ambarcațiunea cu imigranți remorcată marți de Marina italiană în postul sicilian Pozzallo, au informat serviciile de salvare citate de mass-media italiană, relatează AFP.
Toate victimele sunt bărbați, majori, provenind din Africa Centrală, potrivit bilanțului definitiv. Poliția italiană a deschis o anchetă.


Doi medici au fost însărcinați de Parchetul regional din Ragusa să realizeze autopsiile pentru a determina cauza exactă a morții imigranților.


Primele mărturii ale supraviețuitorilor au descris scene de groază din timpul călătoriei. Unele dintre victime au fost închise într-o cală frigorifică unde în mod normal este depozitat peștele pe navale de pescuit. Ei au murit asfixiați din cauza gazelor de eșapament și a supraaglomerării.


Imigranții au explicat cu lacrimi în ochi că au încercat să-și salveze prietenii și rudele, însă traficanții au refuzat să deschidă ușa. Persoanele care au supraviețuit au fost debarcate în Sicilia, notează Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5751 secunde