Italia a comemorat un an de la prăbușirea podului de la Genova

205
Italia a comemorat un an de la prăbușirea podului de la Genova - italia-1565825156.jpg

Articole recomandate

Italia a comemorat, ieri, un an de la prăbușirea viaductului rutier Morandi din Genova, soldată cu 43 de morți la 14 august 2018, ceremonia având loc în contextul crizei politice declanșate de Matteo Salvini, liderul Ligii (extremă dreapta), prin ruperea de facto a coaliției de guvernare cu Mișcarea 5 Stele (M5S, populist și antisistem), transmite AFP.


La comemorările de la Genova au fost prezente personajele principale ale crizei: președintele Sergio Mattarella, singurul care are atributul de a dizolva parlamentul și de a convoca alegeri, ministrul de Interne Salvini, care cere din 8 august un nou scrutin, fostul său aliat Luigi Di Maio - liderul Mișcării 5 Stele -, șeful guvernului, Giuseppe Conte, și mai mulți miniștri.
Ceremonia s-a desfășurat chiar sub locul în care podul s-a prăbușit, la câteva zeci de metri de unde începe să se înalțe un pilon al noii structuri, ce ar urma să fie finalizată în primăvara viitoare. 


"Sper că această criză guvernamentală nu va antrena încetiniri în realizarea acestei importante lucrări de infrastructură", a declarat Federico Romeo, primarul districtului unde s-a produs tragedia. 


Podul Morandi a cedat în ziua de 14 august, în timpul unei furtuni violente, iar mai mult de 30 de automobile și camioane s-au prăbușit în gol. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4986 secunde