Italia: Carabinierii din Ravenna au descoperit o organizație de români acuzată de trafic de persoane

2971
Italia: Carabinierii din Ravenna au descoperit o organizație de români acuzată de trafic de persoane - cara-1344069129.jpg

Articole recomandate

Carabinierii din Ravenna, regiunea Emilia Romagna/nord/, în cursul unei operațiuni care s-a desfășurat joi și vineri, au descoperit, denunțat și arestat o asociație criminală compusă în întregime din români, care exploata persoane cu handicap fizic, pe care le obliga să cerșească, informează sâmbătă cotidianul Il Corriere della Sera din Milano.

În urma unei anchete începute în februarie 2011, carabinierii din Ravenna, în colaborare cu Direcția antimafia din Bologna și cu poliția română, au arestat vineri doi cetățeni români, Aneta Adam, 32 de ani, menajeră, și Emanuel Bogdan, 31 de ani, șomer, șefii organizației, domiciliați la Russi, în provincia Ravenna, sub acuzația de trafic cu persoane.

Alți opt români sunt cercetați în libertate: Nelu Adam, 38 de ani, Ioana Adela Calderaș, 23 de ani, Paris Lupu, 43 de ani, Geta Adam, 40 de ani, Sorin Petru Hanțu, 35 de ani, Claudia Călin, 30 de ani, Ovidiu Ioan Cîrpaci, 34 de ani și Cosmin Cristian Cioșa, 31 de ani.

Victimele, peste 28 de tineri cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani, erau alese în orfelinatele din România, aduse în Italia cu promisiunea unei vieți mai bună, pe la granița din Trieste/nord/, și exploatate pentru cerșetorie în provinciile Ravenna, Ferrara și Rovigo, din nordul Italiei. Fiecare cerșetor câștiga între zece și 80 de euro pe zi, dar primea numai doi euro pe zi, pentru a-și cumpăra un măr sau o cutie cu conserve.

Victimele erau exploatate și ca mimi pentru spectacole organizate în fața magazinelor și în piețele din nordul Italiei, primul caz de acest gen descoperit până acum în Italia, au declarat surse de la poliția din Ravenna.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5792 secunde