ITALIA, DEVASTATĂ DE UN NOU CUTREMUR, în această dimineață

909
1
ITALIA, DEVASTATĂ DE UN NOU CUTREMUR, în această dimineață - cutremuritalia32379200-1477816175.jpg

Articole recomandate

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 7,1 a lovit centrul Italiei duminică dimineață la ora 7.41. US Geological Survey a revizuit ulterior magnitudinea la 6,6. Oficialii italieni au stabilit în cele din urmă că seismul a avut o magnitudine de 6,5. Este cel mai puternic cutremur din ultimii 35 de ani.

Acest nou seism al cărui epicentru este situat în centrul Italiei, la șase kilometri la nordul de micul oraș Norcia, din provincia Perugia, survine la câteva zile după alte două cutremure cu magnitudinea de 5,6 și 6,1 grade care s-au produs în centrul Italiei. Un prim seism în această regiune s-a soldat cu aproape 300 de morți în 24 august.

Mauro Falcucci, primarul din Castelsantangelo, localitate aproape de epicentrul seismului, a declarat pentru La Repubblica: "Sunt în Fano, acolo unde locuiesc, dar mi s-a spus că s-au prăbușit clădiri, că e dezastru. Pământul s-a deschis, e fum, e dezastru".

Seismul s-a simțit puternic în Roma sau Napoli.

Imaginile televiziunilor italiene au arătat mai multe clădiri dărâmate în Norcia. Printre acestea se află și catedrala Sfântul Benedict.


Ministerul Afacerilor Externe face apel la românii din Italia care s-ar putea afla în dificultate ca urmare a seismului de 6,5 pe Richter produs în Peninsulă duminică dimineață să se adreseze misiunilor diplomatice pentru ajutor.

"În dimineața zilei de 30 octombrie 2016 a avut loc un cutremur de mare intensitate în zona centrală a Italiei (Epicentru zona Norcia, Regiunea Umbria). Dacă există cazuri de cetățeni români aflați în dificultate, nu ezitați să apelați la numerele de Urgență ale misiunilor diplomatice, Ambasadei României la Roma +39 345.147.3935 (Lazio, Umbria, Abruzzo) și Consulatului General al României la Bologna +39 349 1178220 (Marche, Emilia-Romagna și Toscana). De asemenea, contactați în paralel autoritățile locale: PROTECȚIA CIVILĂ (PROTEZIONE CIVILE) la numărul special 800 840 840", se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a MAE.



Comentează știrea

costica
30 octombrie 2016
Lucrezi în timpul liber!

Lucrezi part-time si castigi suplimentar! Posibilitatile sunt nelimitate! De acum nu vei mai avea probleme cu banii! Aici vei gasi un mediu prietenos, o echipa entuziasta si un sistem care sa-ti aduca mult doritele castiguri! Totul e sa ai calculator, conexiune la internet si circa doua ore libere pe zi! Cere acum mai multe detalii la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com http://bit.ly/29ypMJN

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6689 secunde