Italia va cere o derogare de la regulile UE privind deficitul bugetar, pentru reabilitarea de clădiri cu risc seismic

65
Italia va cere o derogare de la regulile UE privind deficitul bugetar, pentru reabilitarea de clădiri cu risc seismic - casa-1472387559.jpg
Guvernul italian va solicita o derogare de la regulile Uniunii Europene privind deficitul bugetar, pentru a lansa un program de mai multe miliarde de euro ce are drept scop reabilitarea de clădiri cu risc seismic, relatează Agerpres.ro.


''Va fi o cerere serioasă, specifică și graduală pentru a aborda riscurile seismice cu investițiile necesare'', a declarat adjunctul ministrului economiei Enrico Zanetti în cotidianul La Stampa.

Un seism cu magnitudinea de 6 grade a zguduit o regiune muntoasă din centrul Italiei miercurea trecută, distrugând mai multe localități și provocând moartea a cel puțin 291 de persoane. Costurile remedierii pagubelor nu sunt clare, dar pentru finalizarea lucrărilor se pare că este nevoie de miliarde de euro și de ani de zile.

Potrivit estimărilor Consiliului Național al Inginerilor, peste 50 % din casele particulare de pe cuprinsul Italiei nu respectă nici un fel de reguli privind siguranța în caz de cutremur și reabilitarea celor aflate în zonele cu cel mai mare risc seismic ar costa circa 36 de miliarde de euro.


Pagina a fost generata in 0.8186 secunde