Italia va recupera cadavrele imigranților înecați în Mediterană, pentru a ilustra gravitatea situației actuale

77
Italia va recupera cadavrele imigranților înecați în Mediterană, pentru a ilustra gravitatea situației actuale - matteorenzi-1432104259.jpg

Articole recomandate

Italia va recupera sutele de trupuri neînsuflețite ale imigranților înecați în urma naufragiului ambarcațiunii lor din aprilie, în Mediterana, pentru a-și face partenerii din Uniunea Europeană să înțeleagă gravitatea situației actuale, a declarat marți premierul italian Matteo Renzi, citat de AFP.


"Vom merge pe fundul mării și vom recupera acest vapor", a spus premierul italian într-o intervenție la televiziune, în contextul în care opoziția față de proiectul Comisiei Europene de a repartiza imigranții între țările UE în baza unui sistem de cote ia amploare.

"Există 500 până la 600 de trupuri acolo. Lumea întreagă trebuie să vadă ce s-a întâmplat, aș vrea ca cei care pretind că nu au văzut nimic să înceteze" să se comporte astfel, a spus el, referindu-se la partenerii europeni ai Italiei care refuză la ajute la primirea valurilor de imigranți care ajung pe coastele sale.

Matteo Renzi a precizat că ranfluarea epavei navei care s-a scufundat luna trecută în largul Libiei va costa "între 15 și 20 de milioane de euro". "Sper că va plăti Uniunea Europeană, dar dacă nu o va face vom plăti noi", a adăugat el.

La bordul ambarcațiunii scufundate se aflau 700 de persoane, printre care și copii, majoritatea îngrămădiți pe puntea inferioară, conform imaginilor difuzate de marina italiană.

Tragedia a declanșat un val de apeluri la găsirea unei soluții pentru a pune capăt traficului de imigranți în Marea Mediterană și pentru reducerea presiunii asupra țărilor aflate în prima linie — precum Italia, Grecia și Malta — pentru primirea acestor solicitanți de azil.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5486 secunde