Jaf ca-n filme. Șapte bărbați au jefuit o camionetă ticsită cu milioane de euro

181
Jaf ca-n filme. Șapte bărbați au jefuit o camionetă ticsită cu milioane de euro - jafcainfilmeinfranta-1496060534.jpg

Articole recomandate

Șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 32 și 47 de ani, au fost inculpați și încarcerați în Franța pentru jefuirea unei camionete, în Elveția, care transporta mai multe zeci de milioane de euro, informează AFP, potrivit Agerpres. 


Capetele de acuzare reținute sunt de "jaf armat în bandă organizată, distrugerea prin incendiere în bandă organizată, asociere de răufăcători și sechestrare în bandă organizată". Patru dintre ei au fost plasați în arest preventiv, iar alți trei au fost încarcerați.


Răufăcătorii au jefuit în noaptea de marți spre miercuri o furgonetă care aparținea societății de transporturi a fondurilor Loomis, ce conținea între 40 și 45 de milioane de franci elvețieni (37-41 milioane de euro), pe autostrada A1 din cantonul Vaud, lângă Nyon.


Sub amenințarea armelor de foc și a unor explozivi, ei i-au constrâns pe cei doi bărbați ce însoțeau convoiul de fonduri să permită accesul în vehiculul lor blindat și să se îndrepte de cealaltă parte a frontierei, în Franța, în sectorul Divonne-les-Bains (centru-est).


Ulterior, ei au incendiat vehiculul, apoi au fugit. Cei doi bărbați care însoțeau convoiul, legați, au reușit să se elibereze și să dea alerta. Cei doi nu au fost răniți.


Banda de răufăcători, originari din regiunea Lyon și cunoscută de poliție, a fost supravegheată de mai multe luni de Brigada de căutare și intervenție, care a putut să acționeze rapid pentru prinderea lor, lângă Annecy, miercuri dimineața.


"Prada", compusă din numerar și pietre prețioase, a fost găsită. De asemenea, au fost confiscate arme.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4602 secunde