Jair Bolsonaro pune din nou la îndoială fiabilitatea sistemului electoral din Brazilia

81
Jair Bolsonaro pune din nou la îndoială fiabilitatea sistemului electoral din Brazilia - bolsonaro-1665578737.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele brazilian, Jair Bolsonaro, a pus din nou la îndoială legitimitatea sistemului electoral brazilian, marţi, în perspectiva celui de-al doilea tur al alegerilor din 30 octombrie, unde se va confrunta cu fostul preşedinte de stânga Luiz Inacio Lula da Silva, care l-a învins în primul tur, notează AFP.

Bolsonaro le-a cerut alegătorilor să rămână în zona circumscripţiei în care votează, până când se stabileşte rezultatul.

„Rezultatul va fi cel pe care îl sperăm cu toţii, pentru că cealaltă tabără (stânga) nu reuşeşte să adune pe nimeni. Suntem suspicioşi”, a declarat Bolsonaro la un miting în faţa partizanilor săi la Pelotas, în statul sudic Rio Grande do Sul.

În primul tur, preşedintele în exerciţiu de extremă dreapta a obţinut 43,2% din voturi, în urma lui Lula da Silva care cu 48,4% din voturi este favoritul pentru turul doi al prezidenţialelor.

„Cum poate acest tip (Lula) să aibă atâtea voturi dacă poporul nu este de partea lui?”, a comentat din nou Bolsonaro.

În timpul campaniei, liderul de extremă dreapta a evocat în repetate rânduri, fără dovezi, posibilitatea unei fraude cu ajutorul urnelor electronice, ameninţând că nu va recunoaşte rezultatele dacă pierde alegerile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3636 secunde