În premieră, la Constanța

Jandarmii constănțeni scapă de stres prin aikido

761
Vineri, un grup de jandarmi constănțeni a făcut o demonstrație de aikido, una dintre tehnicile de arte marțiale pe care militarii le-au putut însuși pentru prima oară. Rezultatul celor două săptămâni de antrenamente i-a adus satisfacție lui sensei Ion State, instructorul care i-a învățat pe jandarmi o serie de trucuri într-ale autoapărării. "Aikido este un mod de a răspunde la violență prin non-violență" - ne-a declarat Ion State, "și este o tehnică folosită cu succes de Poliția din Tokio, Jandarmeria franceză și US Marine".
Jandarmii au fost foarte încântați de astfel de antrenamente și ne-au spus că li se potrivesc "ca o mănușă", gândindu-se totodată să permanentizeze astfel de pregătiri.
Ideea a pornit de la psihologul unității, locotenent Mariana Tecar. S-a urmărit astfel înlăturarea stresului profesional, care este firesc la angajații din Jandarmerie, date fiind situațiile și misiunile cu care se confruntă.

Portul Tomis, plaja Modern și faleza de la Cazino, păzite de 41 de jandarmi
În perioada 15 iunie - 1 septembrie, 41 de cadre ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța vor acționa pe plaja Modern, portul Tomis și pe faleza de la Cazino, pentru asigurarea și menținerea ordinii și siguranței publice.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Constanța, Livius Iordănescu, "pe durata acestui sezon estival vrem să acționăm pentru asigurarea unei reale protecții a turiștilor și nu numai, contribuind substanțial la limitarea fenomenului infracțional. În lunile iulie și august ni se vor alătura, în stagiul de practică, studenți ai Academiei de Poliție «Alexandru Iona Cuza» și elevi din cadrul Școlii de Subofițeri Jandarmi «Grigore Alexandru Ghica», din Drăgășani".
De asemenea, jandarmii vor fi prezenți și pe timpul manifestărilor cultural-artistice și sportive care se vor desfășura pe timpul sezonului estival.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.838 secunde