Japonezii pregătesc apariția navelor alimentate cu amoniac

195
Japonezii pregătesc apariția navelor alimentate cu amoniac - japoneziipregatescaparitianavelo-1642705921.jpg
Companiile japoneze Mitsui O.S.K. Lines și ITOCHU Corporation au primit aprobarea de principiu din partea Biroului American de Transport Maritim cu privire la o navă de bunkerare cu amoniac. Proiectul face parte dintr-un studiu comun de dezvoltare a unui lanț de aprovizionare cu amoniac din Singapore. MOL și ITOCHU au proiectat împreună nava de bunkerare a amoniacului, în cooperare cu Sembcorp Marine Integrated Yard Pte. Ltd. Designul navei încorporează măsuri extinse de siguranță ținând cont de toxicitatea amoniacului.

Producătorii de motoare marine din întreaga lume lucrează pentru a dezvolta un motor alimentat cu amoniac. Livrarea primului vas alimentat cu amoniac este așteptată în următorii ani. Vasul de bunkerare cu amoniac, pe care companiile japoneze l-au dezvoltat în comun, le va furniza viitoarelor nave combustibilul necesar.

Amoniacul este în atenția industriei navale mondiale, fiind considerat o sursă promițătoare de energie curată, de ultimă generație, care nu produce dioxid de carbon (CO2) în timpul arderii. MOL vrea să dezvolte proiecte de nave alimentate cu amoniac și, totodată, o afacere de transport a amoniacului.Pagina a fost generata in 0.7253 secunde