Japonia adoptă o măsură bizară: oferă un milion de yeni oamenilor care se mută din Tokyo

198
Japonia adoptă o măsură bizară: oferă un milion de yeni oamenilor care se mută din Tokyo - tok-1672736444.jpg

Articole recomandate

Măsură inedită luată de Japonia: îşi plăteşte oamenii să părăsească zonele prea populate! 


Guvernul japonez oferă 1 milion de yeni (7.500 de dolari) de copil familiilor care se mută din zona metropolitană Tokyo, în încercarea de a inversa declinul demografic din celelalte regiuni ale ţării, relatează The Guardian.


Oficialii speră ca sumele generoase oferite să încurajeze familiile cu copii cu vârste de până la 18 ani să revitalizeze regiunile în declin demografic şi să reducă presiunea asupra spaţiului şi serviciilor publice din marele Tokyo, cea mai mare metropolă din lume, cu o populaţie de aproximativ 35 de milioane de locuitori, informează News.ro.

Stimulentul - o creştere spectaculoasă faţă de taxa de relocare anterioară de 300.000 de yeni - va fi introdus din aprilie, potrivit presei japoneze, ca parte a unui efort oficial de a readuce la viaţă oraşele şi satele aflate în declin.

Deşi populaţia oraşului Tokyo a scăzut pentru prima dată anul trecut - o tendinţă atribuită parţial pandemiei de coronavirus - guvernanţii consideră că ar trebui să se facă mai mult pentru a reduce densitatea populaţiei în metropolă şi pentru a încuraja oamenii să înceapă o nouă viaţă în zonele "demodate" ale ţării, care sunt afectate de îmbătrânire, de scăderea populaţiei şi de migraţia tinerilor către Tokyo, Osaka şi alte oraşe mari.

Plata - care se adaugă unui sprijin financiar de până la 3 milioane de yeni, deja disponibil - va fi oferită familiilor care locuiesc în cele 23 de cartiere "centrale" din Tokyo şi în suburbiile vecine Saitama, Chiba şi Kanagawa, din care oamenii fac naveta către Tokyo.

Pentru a beneficia de aceste ajutoare, familiile trebuie să se mute în afara zonei metropolitane Tokyo, deşi unele ar putea primi banii şi dacă se mută în zonele muntoase care se află în interiorul graniţelor oraşului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3684 secunde