Japonia ar putea recurge la arma cu laser pentru a topi rachetele nord-coreene

334
Japonia ar putea recurge la arma cu laser pentru a topi rachetele nord-coreene - 646x404-1504442331.jpg

Articole recomandate

Pe fondul amenințărilor venite dinspre Coreea de Nord, Japonia examinează posibilitatea creării unui nou sistem de interceptare a rachetelor balistice bazat pe lasere foarte puternice, potrivit mass-mediei japoneze.

Ministerul japonez al Apărării, serios preocupat de lansarea rachetelor balistice nord-coreene, studiază posibilitatea de a crea lasere de mare putere capabile să intercepteze și să elimine rachetele balistice ale Phenianului, scrie cotidianul japonez Yomiuri shimbun. Potrivit ziarului, rachetele nord-coreene urmează o traiectorie curbată, ceea ce face imposibilă interceptarea acestora cu echipamentul militar pe care îl deține actualmente Tokyo. Un laser foarte puternic, care ar fi instalat pe o navă sau pe un avion, va fi indreptat împotriva rachetei în timpul fazei de pornire și va fi deformată și distrusă la temperaturi ridicate. 


Experții consideră că acest lucru ar permite armatei să intercepteze rachete care urmează o traiectorie curbă, precum și numeroase rachete lansate la intervale apropiate. Ziarul japonez notează de asemenea că costul acestei tehnologii este mai mic decât sistemele actuale de interceptare și distrugere a rachetelor balistice. Potrivit informațiilor publicate pe site-ul său oficial, Ministerul Apărării din Japonia a cerut guvernului aproape 79 milioane de dolari pentru anul 2018 să efectueze studii privind crearea de lasere. Armata americană dispune deja de o armă cu laser Noua armă laser - LaWS, care a fost testată recent de forțele armate americane în Golful Persic, reprezintă o adevărată provocare pentru statele lumii, pentru că este capabilă să distrugă orice țintă, inclusiv reactoare nucleare. Arma dotată cu laser ar putea depăși prin eficiență chiar și armele nucleare, pentru că poate atinge ținte exacte Prima armă laser aflată în activitate a fost amplasată de americani pe USS Ponce, o navă amfibie de transport, scrie adevarul.ro



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4971 secunde