Japonia comemorează doi ani de la tragedia de Fukushima

167
Japonia comemorează doi ani de la tragedia de Fukushima - fukushima-1362987325.jpg
Accidentul nuclear de la Fukushima, produs în urmă cu doi ani, este încă viu în memoria colectivă. Acum, când Japonia se pregătește să comemoreze victimele cutremurului din 2011, au fost făcute publice imagini din interiorul centralei atomice imediat după producerea seismului.
În după-amiaza zilei de 11 martie 2011, centrala nucleară de la Fukushima resimțea din plin seismul cu magnitudinea de nouă pe Richter, care zdruncina nordul arhipelagului nipon. Însă era doar primul cataclism. Câteva zeci de minute mai târziu, complexul energetic era lovit de un tsunami catastrofal ce depășea 30 de metri înălțime. Zidul de protecție nu a făcut față și trei dintre reactoare au fost avariate. Angajații și-au dat seama imediat că se prefigurează un scenariu apocaliptic.

Pe măsură ce situația se agrava, angajații au intrat în panică. Cu atât mai mult cu cât nu puteau lua legătura cu nimeni din exterior pentru a elabora un plan de intervenție pentru limitarea pagubelor.

Accidentul nuclear de la Fukushima a devenit cel mai grav din istorie după Cernobîl. Efectele sunt încă puternice și acum, după doi ani, mare parte din provincia Fukushima rămânând nelocuită. Totodată incidentul a atras suspendarea întregului program nuclear al Japoniei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Martie 2013
Stire din Social : Cutremur în Vrancea!
Pagina a fost generata in 0.3464 secunde