Japonia denunță prezența unei nave chineze lângă insulele disputate din Marea Chinei de Est

173
Japonia denunță prezența unei nave chineze lângă insulele disputate din Marea Chinei de Est - japonia-1515684572.jpg

Articole recomandate

Japonia a protestat, ieri, față de prezența unei nave militare chineze și a unui submarin neidentificat în apropierea insulelor disputate din Marea Chinei de Est, cerând Beijingului să evite acțiunile care ar putea afecta îmbunătățirea relațiilor bilaterale, relatează Reuters.

Submarinul și fregata chineză s-au apropiat de ceea ce Japonia consideră a fi apele sale teritoriale în jurul insulelor Senkaku administrate de Tokyo, dar care sunt revendicate de asemenea de China și Taiwan, unde sunt cunoscute sub numele de Diaoyu, respectiv Tiaoyutai.

Adjunctul ministrului de Externe japonez, Shinsuke Sugiyama, i-a transmis nemulțumirea țării sale ambasadorului Chinei în Japonia, Cheng Yonghua, la Ministerul de Externe din Tokyo. Cheng Yonghua i-a spus însă oficialului nipon că insulele Senkaku administrate de Japonia aparțin Chinei și a refuzat să accepte protestul formulat de Tokyo, a informat postul public de radio NHK, citând un oficial din Ministerul de Externe japonez.

Tokyo a cumpărat trei dintre aceste insulițe de la un proprietar privat, în septembrie 2011, provocând proteste împotriva Japoniei în zeci de orașe chineze și boicotarea produselor japoneze. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3501 secunde