Japonia ia în considerare să desfăşoare până în 2030 rachete hipersonice

107
Japonia ia în considerare să desfăşoare până în 2030 rachete hipersonice - japonia-1667478167.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Apărării al Japoniei ia în considerare desfăşurarea de rachete hipersonice la orizontul anului 2030, pentru a creşte puterea de descurajare prin întărirea capabilităţilor sale de contraatac, scrie cotidianul de afaceri Nikkei, preluat de Reuters.

Ministerul caută capabilităţi de contraatac în contextul în care invazia Rusiei în Ucraina a modificat mediul de securitate global, iar seriile de rachete lansate de Coreea de Nord şi mişcările militare ale Chinei ameninţă Japonia, notează sursa citată.

Rachetele hipersonice pot zbura cu o viteză de cel puţin cinci ori mai mare decât viteza sunetului şi pe o traiectorie complexă, ceea ce le face dificil de interceptat.

Japonia plănuieşte revizuirea strategiei sale de securitate şi a altor documente cheie în materie de apărare până la sfârşitul acestui an.

Potrivit Nikkei, poziţia Japoniei în ce priveşte capabilităţile de contraatac şi rachetele hipersonice ar putea fi menţionată în aceste documente.

O propunere este ca Japonia să adopte rachete cu rază lungă în trei etape, prima fiind achiziţia de rachete americane Tomahawk, ceea ce

s-ar putea realiza, cu aprobarea Statelor Unite, într-un termen scurt.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5042 secunde