Japonia în stare de alertă: "Suntem pregătiți pentru orice"

469
Japonia în stare de alertă:
Guvernul japonez a instaurat o celulă de criză în legătură cu lansarea acestei rachete. Funcționari și experți au fost reuniți într-un birou special al serviciilor premierului, cu scopul de a colecta și analiza informații în timpul zilelor următoare.

Premierul japonez, Yoshihiko Noda, a declarat joi că Japonia este în stare de alertă maximă, cu câteva minute înainte de deschiderea ferestrei de lansare de către Coreea de Nord a rachetei sale, relatează AFP. "Sperăm că vor da dovadă de reținere în ultimul moment", a declarat Noda, Japonia și aliații săi, în special Statele Unite, solicitând în repetate rânduri Phenianului să renunțe la această lansare pe care ei o consideră ca fiind un test cu rachetă balistică.

"Însă noi suntem pregătiți pentru orice eventualitate", a subliniat el în fața jurnaliștilor, chiar înainte de 07:00 ora locală (01:00, ora României), ora de deschidere a ferestrei de lansare a rachetei nord-coreene.

Coreeea de Nord a prevenit că va lansa o rachetă Unha-3 între 12 și 16 aprilie, între 07:00 și 12:00 ora locală (01:00 și 06:00, ora României), cu scopul de a plasa pe orbita helio-sincronă un satelit civil de observare terestră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 10 Aprilie 2012
Stire din Actual : Atentat cu bombă la Atena
Pagina a fost generata in 1.3769 secunde