Japonia intensifică sancţiunile la adresa Rusiei şi condamnă desfăşurarea armelor nucleare în Belarus

101
Japonia intensifică sancţiunile la adresa Rusiei şi condamnă desfăşurarea armelor nucleare în Belarus - 1-1685083587.jpg
Japonia va aplica sancţiuni suplimentare Rusiei după ce summitul G7, pe care l-a găzduit săptămâna trecută, a convenit intensificarea măsurilor pentru a pedepsi invazia Ucrainei de către Moscova, a anunţat şeful de cabinet al premierului nipon, Hirokazu Matsuno, informează Reuters.

Matsuno a condamnat, de asemenea, anunţul referitor la desfăşurarea de arme nucleare tactice de către Rusia în Belarus, spunând că aceasta va intensifica şi mai mult circumstanţele create de invadarea Ucrainei.

„Fiind singura ţară care a suferit bombardamente atomice în timpul războiului, Japonia nu acceptă niciodată ameninţarea nucleară a Rusiei, cu atât mai puţin utilizarea acesteia”, a declarat Matsuno.

Într-o acţiune coordonată cu G7, Japonia va îngheţa activele a 78 de grupuri şi 17 persoane, inclusiv ofiţeri de armată din Rusia şi va interzice exporturile către 80 de entităţi ruseşti, cum ar fi laboratoarele de cercetare afiliate armatei, potrivit unui comunicat publicat, vineri, 26 mai, de Ministerul de Externe.

Japonia va interzice, de asemenea, furnizarea de servicii de construcţii şi inginerie Rusiei, mai multe detalii referitoare la această măsură urmând să fie anunţate la o dată ulterioară. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2826 secunde