Japonia: Peste 100.000 păsări, sacrificate după o alertă de gripă aviară

66
Japonia: Peste 100.000 păsări, sacrificate după o alertă de gripă aviară - pasari-1397543641.jpg

Articole recomandate

Aproximativ 112.000 de păsări au fost sacrificate în sud-vestul Japoniei după confirmarea mai multor cazuri de gripă aviară, au anunțat autoritățile japoneze citate de AFP.
Duminică, funcționarii au început sacrificarea a 56.000 de păsări într-o fermă din Kumamoto, în sud-vestul Japoniei, unde testele ADN au confirmat prezența tulpinii H5 a virusului după ce proprietarii au semnalat moartea subită a mai multor păsări din crescătoria lor.
Un alt grup de 56.000 de păsări aparținând acelorași proprietari a fost sacrificat integral. 
"Am terminat operațiunea de sacrificare luni seara și am pus în funcțiune mijloace pentru a evita propagarea virusului la alte domenii", a declarat un funcționar din Kumamoto, potrivit B1.ro.
La Tokyo, ministrul Agriculturii, Silviculturii și Pescuitului, Yoshimasa Hayashi, a promis "să facă tot posibilul pentru a limita cât mai repede extinderea epidemiei".
Autoritățile locale au interzis de sâmbătă transportul sau deplasarea animalelor din două ferme incriminate și crescătorii vecine. Operațiuni de dezinfecție au fost întreprinse simultan.
Vehiculele care trec prin apropierea celor două ferme sunt, de asemenea, dezinfectate la baraje rutiere speciale pentru a împiedica propagarea epidemiei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4965 secunde