Japonia sfidează Rusia și anunță că nu renunță la proiectele energetice

124
Japonia sfidează Rusia și anunță că nu renunță la proiectele energetice - japoniarusia-1659973300.jpg

Articole de la același autor

Japonia intenționează să-și păstreze acțiunile în proiectul energetic Sahalin-1, în ciuda faptului că rușii au anunțat că vor prelua controlul complet ca răspuns la sancțiunile occidentale impuse după invadarea Ucrainei, a spus ministrul nipon al industriei, Koichi Hagiuda, luni, conform Reuters.

Hagiuda a declarat că proiectul este esențial pentru diversificarea surselor de energie ale Japoniei. „Sahalin-1 este o sursă valoroasă de energie pentru Japonia, care depinde de Orientul Mijlociu pentru 90% din importurile sale de petrol nerafinat”, a Hagiuda.


„Nu este nicio schimbare în ce privește menținerea intereselor companiilor japoneze în acest proiect”, a spus oficialul nipon.

Rusia a interzis investitorilor din ceea ce numește țări neprietenoase să mai vândă acțiuni în bănci și proiecte-cheie în domeniul energiei, inclusiv în Sahalin-1 și Sahalin-2, până la finalul anului, într-o încercare de a pune presiune pe Occident după impunerea sancțiunilor care i-au schilodit economia. Sakhalin Oil and Gas Development, un consorțiu japonez, deține 30% din Sahalin-1.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5347 secunde