Japonia vizează un buget al apărării la 2% din PIB până în 2027

80
1
Japonia vizează un buget al apărării la 2% din PIB până în 2027 - japoniaa-1669734752.jpeg

Articole de la același autor

Premierul japonez Fumio Kishida a cerut guvernului să pregătească o creştere a bugetului apărării la 2% din PIB-ul naţional până în 2027, cu mult peste cifra de 1% la care ţara se limita până în prezent, transmite AFP.

Fumio Kishida le-a anunţat proiectul miniştrilor apărării şi finanţelor luni seară.


Această decizie intervine în timp ce Japonia încearcă să-şi consolideze strategia de apărare şi securitate, pentru a face faţă ameninţărilor tot mai mari pe care, în opinia sa, le reprezintă China şi Coreea de Nord, precum şi noua situaţie geopolitică globală, ca urmare a invaziei Ucrainei de către Rusia.


În august, Ministerul japonez al Apărării a solicitat un nou buget anual record de 5.590 miliarde yeni (39 miliarde euro) pentru anul fiscal 2023/24, care va începe la 1 aprilie, o creştere de 2% faţă de bugetul său iniţial pentru anul fiscal curent.

Suma finală va fi probabil mai mare, ca şi cea din anul fiscal curent, care a depăşit în cele din urmă şase trilioane de yeni după includerea unor cereri suplimentare.


„Vom lua măsuri bugetare pentru a creşte cheltuielile pentru apărare la 2% din PIB până în 2027”, a declarat ministrul apărării Yasukazu Hamada presei după întâlnirea cu prim-ministrul Kishida.



Comentează știrea

strul
29 noiembrie 2022
sa mai luam niste corvete

ce prosti, noi i-am depasit pe japonezi, nu ca ne-ar ameninta cineva ca nu suntem vecini cu china, suntem cu rusia care s-a dovedit un dezastru si ia bataie de la o tara mult mai mica, subdezvoltata si aproape la fel de corupta dar asa ne-a ordonat presedintele nostru, numai el stie de ce

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4764 secunde