Jean-Claude Juncker: "Aveți grijă de Europa!"

118
Jean-Claude Juncker:
Președintele la final de mandat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a îndemnat-o pe succesoarea sa în funcție, Ursula von der Leyen, să aibă grijă de Europa, avertizând în același timp că este "foarte preocupat" în legătură cu nerespectarea statului de drept, potrivit DPA. 


"Îi voi spune doamnei von der Leyen că trebuie să aibă grijă de Europa. Europa are nevoie să i se poarte de grijă", a declarat Juncker, vineri, în ultima sa apariție la sediul Comisiei Europene înainte de a preda ștafeta oficial, duminică. El a remarcat în acest context că nu va oferi niciun sfat public cu privire la modul de gestionare a problemelor. 


"Europa este și va rămâne iubirea vieții mele. Europa este cel mai bun loc din lume în care poți locui. Să fii născut în Europa de după război și de după căderea Cortinei de Fier înseamnă să fi câștigat loteria vieții", a declarat Juncker, într-un elogiu adus "bătrânului continent". 


În același timp, Juncker s-a declarat "extrem de preocupat" în legătură cu faptul că statul de drept nu este suficient de respectat în mai multe state membre ale UE. 
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2157 secunde