Jean-Claude Juncker nu va mai candida pentru un nou mandat

106
1
Jean-Claude Juncker nu va mai candida pentru un nou mandat - junkcerjeanclaude-1486909776.jpg

Articole recomandate

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anuntat, intr-un interviu la postul public de radio din Germania, ca nu va candida, in 2019, pentru un al doilea mandat la conducerea Comisiei, adaugand ca vede un tablou sumbru al situatiei Uniunii Europene, relateaza AFP.

Fostul premier luxemburghez in varsta de 62 de ani a devenit presedintele Comisiei Europene in noiembrie 2014, fiind desemnat de sefii de stat si de Guvern din statele membre si confirmat de Parlamentul Europen. Juncker a fost, anterior, presedintele Eurogrup, care reuneste ministrii de Finante din tarile membre.

Mandatul presedintelui Comisiei Europene este de 5 ani si sunt permise doua mandate.

In interviul citat, Jean-Claude Juncker vorbeste despre un tablou sumbru al starii Europei: "A venit vremea ca cele 27 de state membre ale Uniunii Europene sa dea dovada de unitate, coeziune si coerenta? Eu spun da cu privire la Brexit sau Trump (...) Dar am unele indoieli justificate."

In opinia lui Juncker, UE se deplaseaza in directii diferite, in unele tari, care sunt cu greu compatibile. "Ungurii si polonezii vor exact acelasi lucru ca si germanii sau francezii? Am dubii mari."

Presedintele CE a vorbit si despre Brexit: ""Britanicii vor reusi, fara prea mare dificultate, sa divizeze celelalte 27 de tari membre. Ei stiu deja foarte bine cum sa faca acest lucru."

Presedintele Comisiei Europene a mai atras atentia, in interviu, si asupra faptului ca Marea Britanie nu are niciun drept sa inceapa negocierea de acorduri comerciale distincte.

Comentează știrea

costica
12 februarie 2017
opinie

Oferta actuala: oportunitate de castig. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: pacurarucostica1963@gmail com

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4844 secunde