Jean-Claude Juncker spune că Ursula von der Leyen este o "europeană adevărată"

204
Jean-Claude Juncker spune că Ursula von der Leyen este o

Articole recomandate

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a elogiat-o joi pe cea desemnată să-i urmeze în funcție, Ursula von der Leyen, drept o "europeană adevărată", după ce s-au întâlnit cu prilejul primei vizite la Bruxelles a ministrului german al apărării după nominalizarea sa.


"Sunt încântat să o primesc pe Von der Leyen cu brațele deschise la Comisia Europeană astăzi. O europeană adevărată, gândim la fel când vine vorba de apărarea intereselor UE", a postat Jean Claude Juncker pe Twitter.


El i-a urat, de asemenea, succes în Parlamentul European, care este divizat în privința aprobării nominalizării ei.
Juncker, care va ocupa funcția de președinte al Comisiei până pe 31 octombrie, a întâmpinat-o pe Von der Leyen cu o îmbrățișare în fața camerelor. Mai târziu, potrivit Agerpres, politiciana germană urmează să se întâlnească cu președintele Consiliului European, Donald Tusk.


Ea a precizat miercuri că are nevoie de două săptămâni pentru a-și prezenta "viziunea" privind Europa pentru următorii cinci ani, durata mandatului său.


Votul Parlamentului European privind candidatura sa este prevăzut pentru jumătatea lunii iulie. Ea trebuie să obțină 376 de voturi pentru validarea în funcție, un rezultat care nu este garantat la momentul actual. Parlamentul este nemulțumit de alegerile șefilor de stat și de guvern pentru posturile-cheie ale UE, care au ignorat candidații cap de listă desemnați de partidele paneuropene pentru alegerile UE.


Donald Tusk a declarat joi, în fața eurodeputaților, că Verzii ar trebui să fie mai implicați în următoarele nominalizări de la vârful Uniunii Europene, chiar dacă acest partid a fost perdantul împărțirii joburilor de top în blocul comunitar.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 4.0253 secunde