Jens Stoltenberg: "Republica Moldova este un partener apropiat al NATO"

139
Jens Stoltenberg:

Articole recomandate

Republica Moldova este un partener apropiat al NATO, iar parteneriatul dintre cele două părți s-a dezvoltat în ultimii peste 25 de ani, a declarat, joi, la Bruxelles, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, la o întâlnire cu președintele moldovean Igor Dodon. 


"Republica Moldova este un partener apropiat al NATO. Parteneriatul nostru s-a dezvoltat în ultimii peste 25 de ani. Lucrăm împreună pentru beneficiul reciproc al Republicii Moldova și al NATO", a spus Stoltenberg, salutând în același timp angajamentul exprimat la o întâlnire recentă de premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, privind continuarea cooperării. 


El a salutat, de asemenea, tranziția pașnică de putere din Republica Moldova, "bazată pe dialog și compromis", și "angajamentul ferm față de valorile democratice". "Vă încurajăm să continuați implementarea reformelor în beneficiul populației", a mai transmis Stoltenberg, citat într-un comunicat de presă al NATO. 


Stoltenberg a declarat totodată că NATO "sprijină și respectă pe deplin neutralitatea Republicii Moldova, precum și independența și suveranitatea sa".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.101 secunde