Jihadiști ai Statului Islamic, ascunși printre refugiați

210
Jihadiști ai Statului Islamic,  ascunși printre refugiați - jihadistiimigranti-1488373378.jpg

Articole recomandate

Câteva sute de bărbați au alergat peste liniile frontului deghizați în refugiați, dar au fost opriți de forțele de securitate irakiene, care scanează mulțimea speriată și extenuată pentru a-i descoperi pe acei militanți ai Statului Islamic ascunși printre miile de persoane ce fug zilnic din jumătatea vestică a bastionului Mosul, relatează Reuters.


Forțele de securitate au ridicat un adolescent din mulțime și l-au întrebat dacă face parte din Statul Islamic. Apoi, adolescentul a fost târât din camioneta plină cu refugiați și forțele irakiene i-au legat brațele. După câteva minute de interogare, adolescentul recunoaște că a făcut parte timp de trei luni din organizația teroristă și a petrecut o săptămână într-o tabără de antrenament, dar susține că a gătit pentru jihadiști și nu a ținut niciodată o armă.


Aceeași imagine se repetă zilnic la marginea bastionului jihadist de la Mosul, transmite news.ro


În timp ce locuitorii fug din calea luptelor zilnice dintre jihadiști și forțele guvernamentale irakiene, care încearcă să elibereze jumătatea vestică a metropolei, unitățile de securitate ale armatei îi transportă pe civili spre taberele guvernamentale și încearcă să-i descopere pe acei militanți ai Statului Islamic deghizați în refugiați din Mosul.


Pănă la 14.000 de civili au fugit din jumătatea vestică a bastionului jihadist la doar o săptămână de la lansarea ultimei ofensive a armatei irakiene. Cei mai mulți refugiați sunt femei, copii și bătrâni, dar printre aceștia se numără sute de tineri, care trebuie să treacă de filtrele forțelor de securitate. Cu toții sunt flămânzi și însetați după ultimele trei luni, în care forțele irakiene au asediat practic jumătatea vestică a metropolei Mosul. 


Până la 400.000 de persoane au fost obligate să-și abandoneze locuințele în urma ofensivei lansate de forțele irakiene sprijinite de americani, în încercarea de a curăța de militanți ultimele cartiere situate la est de Tigru.


Un oficial de securitate susține că doar duminică au fost identificați printre refugiați șapte presupuși membri ai Statului Islamic.
De asemenea, alți patru jihadiști au fost arestați luni la marginea bastionului Mosul. 


"Luptătorii nu ies. Cei care sunt loiali mișcării jihadiste, dar joacă un rol mai puțin public, în special necombatanții încearcă să se furișeze prin filtre", a declarat un oficial irakian pentru Reuters.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Februarie 2017
Stire din Actual : Atac cu mașină-capcană, la Bagdad
Pagina a fost generata in 0.4954 secunde