Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi "un co┼čmar". Iat─â de ce

125
Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi
Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, am├ónate un an din cauza pandemiei de coronavirus, ar putea fi "un co┼čmar", din cauza temperaturii ridicate care se ├«nregistreaz─â ├«n capitala Japoniei ├«n timpul verii, a declarat pentru Reuters un consilier al comitetului de organizare, transmite Digi24.


De┼či Japonia a ├«nregistrat temperaturi moderate ├«n aceast─â var─â, Makoto Yokohari a declarat c─â august, luna ├«n care ar avea loc majoritatea probelor competi┼úiei, ar putea aduce un amestec periculos de c─âldur─â ┼či umiditate.


Yokohari, profesor la Universitatea din Tokyo, a analizat date ├«ncep├ónd cu edi┼úia din 1984 a Jocurilor, de la Los Angeles, ┼či a descoperit c─â ├«n perioada desf─â┼čur─ârii JO, Tokyo a avut temperatura medie cea mai ridicat─â ┼či cele mai multe precipita┼úii.


"C├ónd este vorba de stresul termic sau de insola┼úii, problema nu este doar temperatura, dar ┼či umiditatea. C├ónd le combini pe cele dou─â... edi┼úia de la Tokyo este cea mai rea din toate timpurile", a afirmat Yokohari.


În luna iulie a acestui an, când ar fi trebuit să înceapă Jocurile, temperatura a fost mult mai scăzută decât media lunii iulie în ultimii cinci ani, care a fost de 30,4 grade Celsius.


Cu o temperatur─â medie de 30,8 grade ├«n luna august, Yokohari crede c─â organizatorii ar trebui s─â se a┼čtepte la ce este mai r─âu.


JO din 1964 au avut loc la Tokyo ├«n luna octombrie, ├«ns─â din mai multe motive, inclusiv contractele cu televiziunile ┼či pentru a evita suprapunerea cu alte evenimente majore, Comitetul Interna┼úional Olimpic (CIO) a hot─âr├ót ca Jocurile s─â ├«nceap─â anul viitor tot ├«n luna iulie.


"Dac─â am putea programa aceste Jocuri Olimpice ├«n noiembrie, atunci sunt sigur c─â situa┼úia ar putea fi mult mai bun─â, ├«ns─â din p─âcate CIO a spus ┬źnu, nu, o s─â fie ├«n iulie┬╗. Acestea fiind spuse, m─â tem c─â nu vom putea face mare lucru, mai ales pentru spectatori", a declarat Yokohari.


Anul trecut, dup─â o var─â deosebit de c─âlduroas─â, CIO a acceptat c─â temperaturile ridicate de la Tokyo reprezint─â o problem─â ┼či a decis mutarea probelor de maraton ┼či de mar┼č ├«n ora┼čul Sapporo, din nordul Japoniei.


├Än condi┼úiile cre┼čterii temperaturii la nivel mondial, Jocurile de la Tokyo ar putea ├«nsemna un "moment de cotitur─â", a estimat Yokohari.


"A┼č spune c─â Tokyo ar trebui s─â fie un moment de cotitur─â pentru ├«ntreaga poveste, fiindc─â ├«n viitor niciun ora┼č din lume nu va mai fi capabil s─â g─âzduiasc─â Jocurile Olimpice vara", a spus el.


Comentează știrea

Nu exist─â comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceea╚Öi sec╚Ťiune

Pagina a fost generata in 0.5378 secunde