Joe Biden a fost informat despre incidentul cu drona de deasupra Mării Negre

117
Joe Biden a fost informat despre incidentul cu drona de deasupra Mării Negre - 1-1678871761.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele american Joe Biden a fost informat despre incidentul petrecut deasupra Mării Negre, în care un avion de vânătoare Su-27 al forţelor ruse a lovit elicea unei drone militare americane de supraveghere Reaper, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului de securitate naţională al Casei Albe, John Kirby, transmite agenţia Reuters, consultată de Agerpres.

Deşi astfel de interceptări au mai avut loc, aceasta este notabilă pentru că a fost „nesigură şi neprofesionistă” şi a cauzat doborârea aparatului american, a afirmat Kirby. „Aşadar, a fost unică din acest punct de vedere”, a adăugat el.

„Departamentul de Stat va discuta în mod direct cu omologii lor ruşi şi vor exprima îngrijorările noastre în legătură cu această interceptare nesigură şi neprofesionistă”, a mai declarat Kirby.

„Dacă mesajul pe care ruşii vor să îl transmită este să ne descurajeze să zburăm şi să operăm în spaţiul aerian internaţional de deasupra Mării Negre, atunci acest mesaj va fi un eşec, pentru că nu se va întâmpla asta.

Marea Neagră nu aparţine vreunei ţări, iar noi vom continua să facem ceea ce este necesar pentru a ne asigura securitatea naţională în această parte de lume”, a mai declarat purtătorul de cuvânt. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.527 secunde