Joe Biden anunță investiții de miliarde de dolari pentru a face față schimbărilor climatice

74
Joe Biden anunță investiții de miliarde de dolari pentru a face față schimbărilor climatice - bidenanunt-1658406027.jpg

Articole de la același autor

Președintele american Joe Biden anunță investiții masive în infrastructura necesară pentru a face față schimbărilor climatice. Miliarde de dolari vor putea fi accesate pentru sistemele de aer condiționat dar și alte tehnologii ecologice.

Pentru Biden e un moment dificil, pentru că agenda sa climatică a fost afectată de o hotărâre a Curții Supreme, iar opoziția republicană nu se înghesuie să susțină proiectele ecologice ale democraților, cu câteva luni înaintea alegerilor intermediare pentru Congres.

Totuși, liderul de la Casa Albă nu a declarat o urgență climatică, ceea ce ar fi necesitat intervenții directe masive.

Între timp, 100 de milioane de americani din Las Vegas până la New York trăiesc în regiuni cu avertismente de vreme severă.

„Este literalmente, nu la figurat, un pericol clar și prezent. Sănătatea cetățenilor noștri și a comunităților noastre este literalmente în joc.

Experții americani numesc ultimele rapoarte privind schimbările climatice la nivel internațional Cod roșu pentru umanitate. O spun din nou. Cod roșu pentru umanitate.

Fenomenele meteo extreme au provocat pagube de 145 de miliarde de dolari. 145 de miliarde de dolari, doar anul trecut. Uragane multe mai puternice și distrugătoare, tornade, incendiile de vegetație au distrus peste două milioane de hectare”, a spus Biden.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3642 secunde