Joe Biden crede că Xi Jinping întâmpină probleme enorme

294
Joe Biden crede că Xi Jinping întâmpină probleme enorme - 1-1675933024.jpg

Articole recomandate

Preşedintele american Joe Biden a declarat că omologul său chinez Xi Jinping se confruntă cu „probleme enorme”, în special pe plan economic, notează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„Găsiţi-mi un singur lider mondial dispus să schimbe locul cu Xi Jinping. Eu nu găsesc unul”, a afirmat Biden, în cursul unui interviu acordat canalului PBS. „Acest om are probleme enorme, în special o economie care nu funcţionează foarte bine”, a apreciat el, remarcând, însă, că liderul chinez „are, de asemenea, mult potenţial”.

Menţionând că sprijinul chinez pentru Rusia a fost relativ discret, Joe Biden a subliniat că, spre deosebire de ceea ce „toată lumea a presupus” de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, Beijingul nu a fost „pe deplin” angajat în spatele Moscovei. O rezervă legată, în opinia sa, de dorinţa lui Xi Jinping de a nu suferi aceeaşi soartă ca Rusia, care a fost supusă mai ales unor sancţiuni economice dure de către Occident.

„L-am sunat în această vară pentru a-i spune: «Nu este o ameninţare, ci doar o observaţie: uite ce s-a întâmplat cu Rusia»”, a povestit Biden. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7274 secunde