Joe Biden: „Dacă Rusia atacă Ucraina, suntem pregătiți să răspundem decisiv”

187
Joe Biden: „Dacă Rusia atacă Ucraina, suntem pregătiți să răspundem decisiv” - bidenraspuns-1645025622.jpg

Articole de la același autor

Președintele Joe Biden a făcut, marți, o declarație despre negocierile cu Rusia și situația în desfășurare din Ucraina, în condițiile în care Kremlinul a anunțat o retragere parțială a trupelor pe care le-a adus lângă granițele ucrainene. Biden spune că Statele Unite sunt pregătite de o acțiune decisivă dacă Rusia va decide să invadeze Ucraina, și a îndemnat din nou Rusia să ia calea diplomației pentru soluționarea conflictului.

„De la începutul acestei crize am fost clar și am spus-o consistent: Statele Unite sunt pregătite orice s-ar întâmpla. Suntem pregătiți cu diplomația, să ne angajăm diplomatic în discuții cu Rusia, dar și cu aliații și partenerii noștri pentru a accentua securitatea în Europa în ansamblu. Suntem gata să răspundem decisiv la un atac rusesc asupra Ucrainei, care rămâne o posibilitate reală.

De-a lungul tuturor evenimentelor petrecute în ultimele săptămâni și luni, aceasta a fost abordarea noastră și va rămâne abordarea noastră.

Astăzi, vreau să vorbesc poporului american despre situația de pe teren, de pașii pe care i-am făcut, de acțiunile pe care suntem pregătiți să le facem și care este miza pentru noi și pentru lume. Dar și despre cum ne va impacta această situație pe noi, aici, acasă.

De săptămâni întregi, împreună cu aliații și partenerii noștri, administrația mea s-a implicat în diplomație non-stop. În acest weekend am vorbit din nou cu președintele Putin pentru a-i transmite clar că suntem pregătiți să urmărim acțiuni diplomatice la nivel înalt, să ajungem la înțelegeri scrise între Rusia, SUA și țările Europei pentru a aborda preocupări legitime de securitate”, a declarat Joe Biden.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.766 secunde