Joe Biden: "Este nevoie de o alianță globală pentru a face față unor crize precum războiul din Ucraina"

141
Joe Biden:

Articole de la același autor

Este nevoie de o alianță globală pentru a face față unor crize precum războiul din Ucraina, spune Joe Biden. Liderul de la Casă Albă a făcut declarația la finalul întâlnirii cu omologul său din Coreea de Sud.


Înaintea întâlnirii cu liderul de la Seul, Biden a mers la cimitirul național, unde s-a recules la mormintele soldaților morți în războiul din Coreea. De la Seul, liderul de la Casă Albă merge în Japonia, alt aliat strategic al Washingtonului în zona Asia Pacific.

Joe Biden, președintele Statelor Unite: „Războiul din Ucraina nu are consecinţe doar asupra Europei, ci este un atac împotriva democraţiei şi principiilor fundamentale ale suveranităţii şi integrităţii teritoriale.


Cred cu adevărat că suntem într-un moment de referinţă din istoria mondială. Totul se schimbă atât de rapid, încât cred că vom mai vedea astfel de lucruri, vorbim de o competiţie între democraţii şi autocraţii.

Modul în care vom răspunde nu implică doar o alianţă regională, ci una globală. Există o mulţime de lucruri care decid dacă o democraţie poate să fie sprijinită sau nu în mijlocul acestor schimbări incredibile cu care ne confruntăm. Amândoi (Joe Biden şi preşedintele sud-coreean, n.red.) am convenit că trebuie sprijinită şi că împreună putem juca un rol important în îndeplinirea acestei sarcini”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5003 secunde