Joe Biden este nevoit să renunțe la măsura vaccinării obligatorii în cazul companiilor mari din SUA

179
Joe Biden este nevoit să renunțe la măsura vaccinării obligatorii în cazul companiilor mari din SUA - bidenvaccinare-1643202575.jpg
Administraţia preşedintelui Joe Biden a retras oficial marţi măsura vaccinării obligatorii în companiile cu peste 100 de angajaţi, luând act de veto-ul emis de Curtea Supremă a Statelor Unite, scrie AFP.

Administraţia pentru Sănătate şi Securitate în Muncă din SUA a anunţat această retragere într-un scurt comunicat fără a menţiona decizia Înaltei Curţi, care nu i-a lăsat de ales.

Ea a precizat că încurajează cu tărie angajaţii să se vaccineze împotriva pericolelor permanente reprezentate de COVID-19 la locul de muncă, potrivit Agerpres.

În Statele Unite, unde virusul a făcut peste 870.000 de morţi, doar 63% din populaţie este complet vaccinată din cauza diviziunilor politice foarte marcante asupra acestei probleme.

După luni de zile în care a încercat să-i convingă pe reticenţi, democratul Joe Biden a anunţat în septembrie că doreşte să facă vaccinarea obligatorie pentru angajaţii marilor companii, sectorul medical şi funcţionarii federali. În ţara libertăţilor individuale, decizia sa a fost imediat denunţată ca un abuz de putere de către aleşii republicani şi de către o parte a mediului economic, care au sesizat justiţia.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3139 secunde