Joe Biden i-a felicitat pe piloţii care au doborât „cu succes” balonul chinez

252
Joe Biden i-a felicitat pe piloţii care au doborât „cu succes” balonul chinez - 1-1675586815.jpg

Articole recomandate

Preşedintele american Joe Biden i-a felicitat, sâmbătă, pe piloţii care au doborât „cu succes” balonul chinez care survola Statele Unite de câteva zile, notează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„Am ordonat Pentagonului, miercuri, să-l doboare cât mai curând posibil. Vreau să îi felicit pe piloţii care au făcut-o”, le-a declarat jurnaliştilor liderul de la Casa Albă.

Un avion de vânătoare a doborât balonul chinez care zbura deasupra Statelor Unite de câteva zile şi a cărui prezenţă constituia o „încălcare inacceptabilă” a suveranităţii americane, a declarat, sâmbătă, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

„La ordinul preşedintelui Biden, un avion de vânătoare american a doborât cu succes un balon spion la mare altitudine, care aparţinea Republicii Populare Chineze, în spaţiul aerian deasupra coastei Carolinei de Sud”, a indicat Lloyd Austin. „Joe Biden va face întotdeauna o prioritate din siguranţa americanilor răspunzând eficient la o încălcare inacceptabilă a suveranităţii noastre”, a adăugat el.

Pentagonul anunţase, vineri, că a detectat un aerostat mare deasupra Statelor Unite şi a asigurat că nu are îndoieli cu privire la provenienţa chineză şi la utilizarea lui în scopuri de spionaj.

Autorităţile chineze, care s-au referit la o intruziune „involuntară”, şi-au exprimat „regretele”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7308 secunde